“Als je nergens op rekent, kan het alleen maar meevallen.”

Voor de rubriek ‘In de ijskast’ sprak Theaterkrant met Sadettin over het niet doorgaan van de tournee van Is this the Real Life.

Als je nergens op rekent, kan het alleen maar meevallen. Dat is het credo waar Sadettin Kirmiziyüz tegenwoordig op vaart. Het afgelopen jaar maakte hij tot twee keer toe een voorstelling die vlak voor een theaterlockdown in première ging: Dope ging op 7 maart in première (op 12 maart sloten de theaters voor de eerste keer) en Is this the real life op 12 december (op 15 december begon de nieuwe lockdown). Kirmiziyüz: ‘Ik heb bizar veel geluk gehad. Of pech.’”

De televisie-adaptatie van Citizen K. is op 14 mei om 23:00 uur te zien op NPO 3. Sadettin over het maken van deze adaptatie: “Dat geeft energie, ook omdat er – in tegenstelling tot bij een reguliere theaterregistratie – met nieuwe artistieke maatstaven naar de voorstelling gekeken wordt. ‘Er is een andere mise-en-scene en de speelstijl is natuurlijk anders bij televisie dan in het theater. Uiteindelijk is het een groot verschil als je iets voor publiek maakt of voor een camera.’”

Het hele interview door Sander Janssens voor Theaterkrant is hier te lezen.

 

Meer nieuws

CITIZEN K komt op TV

We zijn superblij en vereerd dat NPO Cultuur de voorstelling CITIZEN K op 14 mei om 23:00 uur op NPO 3 laat zien. In samenwerking met filmmaker Julius Ponten maken…

lees verder ▸

Lockdown Jukebox

Goede muziek helpt altijd! Sadettin stelde een playlist met zijn favoriete lockdown nummers voor je samen op Spotify. Luister hier naar de SADETTIN K Lockdown Jukebox! 

Meer van dat? Volg ons…

lees verder ▸

Corona update

De theaters blijven tenminste t/m 2 maart 2021 gesloten. Dit betekent dat alle voorstellingen van Is this the Real Life die gepland stonden in deze periode geannuleerd zijn. Wij zijn…

lees verder ▸