Podcast Meestervertellers #3: kostuum-, decor- en lichtontwerp

In deze derde aflevering van onze podcast hoor je het ontwerpersteam: lichtontwerper Gé Wegman, decorontwerper Sacha Zwiers en kostuumontwerper Lotte Goos.

Sinds 2010 maakt Sadettin als artistiek leider van SADETTIN K theatervoorstellingen. Maar al staat Sadettin vaak in zijn eentje of samen met Kaspar op het toneel, deze voorstellingen maakt hij niet alleen. Voor en achter de schermen werkt een grote groep mensen mee om de verhalen zo goed mogelijk te vertellen. In deze podcast Meestervertellers geven we juist deze mensen een podium: Van dramaturg tot marketeer, van lichtontwerp tot decoropbouw en meer. Hoe gaat dat in zijn werk en welke rol spelen al deze mensen in het geheel? Gemaakt in samenwerking met Dide Vonk van De Makers Podcast.

In deze aflevering hoor je lichtontwerper Gé Wegman, decorontwerper Sacha Zwiers en kostuumontwerper Lotte Goos. Lotte, Gé en Sacha delen hun unieke kijk op theatermaken bij SADETTIN K en de rol die zij innemen in het geheel. Hoe komt een decor tot stand? Hoe helpt een kostuum met het vertellen van het verhaal? En welke rol speelt licht eigenlijk? Luister nu naar Meestervertellers!

Meer nieuws

DOPE op NPO 2 EXTRA en NPO start

Kort na de premiere van DOPE in maart 2020 ging de wereld in lockdown. Helaas hebben maar weinig mensen de voorstelling kunnen zien. Gelukkig is deze vanaf vanavond te bekijken…

lees verder ▸