Podcast: Meestervertellers

Sinds 2010 maakt Sadettin als artistiek leider van SADETTIN K theatervoorstellingen. Maar al staat Sadettin vaak in zijn eentje of samen met Kaspar op het toneel, deze voorstellingen maakt hij niet alleen. Voor en achter de schermen werkt een grote groep mensen mee om de verhalen zo goed mogelijk te vertellen. In de podcast Meestervertellers geven we juist deze mensen een podium: Van dramaturg tot marketeer, van lichtontwerp tot decoropbouw en meer. Hoe gaat dat in zijn werk en welke rol spelen al deze mensen in het geheel? Sadettin stelt in elke aflevering zijn collega’s voor en sluit af met een korte reactie op wat er verteld is. De podcast is gemaakt in samenwerking met Dide Vonk van De Makers Podcast. De muziek uit de podcast is uiteraard van onze eigen Kaspar Schellingerhout!

Je luistert naar de vier afleveringen van Meestervertellers via:
Apple Podcast
Spotify
Deezer
Stitcher

Aflevering 1: Technici Henk Geurds & Ramses Nieuwenhuizen
Technici Henk Geurds en Ramses Nieuwenhuizen zijn al heel wat jaren deel van Sadettin K. Ze vertellen over hun ervaringen bij het gezelschap. Hoe is het om met elkaar op tour te gaan? Hoe bouwen zij de techniek op en vanaf wanneer worden ze bij het maakproces betrokken? Je hoort de ups, de downs en alles er tussenin in deze aflevering!

Aflevering 2: Zakelijke Leiding & Marketing: Albert van Andel & Dieke van der Spek
Albert zat al bij Sadettin in hetzelfde jaar op de Toneelschool en vertelt hoe hij zakelijk leider werd. Wat doet een zakelijk leider eigenlijk precies en wat vindt hij het meest interessant in het werken met dit gezelschap? Dieke draait ook al heel wat jaartjes mee bij het gezelschap. Hoe zorgt zij nou dat er mensen komen kijken naar de voorstellingen en hoe gaat ze om met wijzigingen op het laatste moment?

Aflevering 3: Kostuum-, Decor- & Lichtontwerp: Lotte Goos, Sacha Zwiers & Gé Wegman
In deze aflevering hoor je het ontwerpersteam van Sadettin K: Lichtontwerper Gé Wegman, Decorontwerper Sacha Zwiers en Kostuumontwerper Lotte Goos. Lotte, Gé en Sacha delen hun unieke kijk op theatermaken bij Sadettin K en de rol die zij innemen in het geheel. Hoe komt een decor tot stand? Hoe helpt een kostuum met het vertellen van het verhaal? En welke rol speelt licht eigenlijk?

Aflevering 4: Muziek, Dramaturgie & Regie: Kaspar Schellingerhout, Liet Lenshoek en Casper Vandeputte
Deze drie mensen ondersteunen Sadettin volop tijdens het maakproces. Kaspar zat al samen met Sadettin op de toneelacademie in Maastricht en maakt de geweldige muziek bij de voorstellingen. Ook staat hij bij Sadettin K op het toneel als acteur en performer. Liet Lenshoek loodst Sadettin door de thematiek heen en stelt hem de lastige vragen om te zorgen dat hij bij de kern terecht komt. Casper Vandeputte is als regisseur en goede vriend rode draad in de voorstellingen bij Sadettin K en kan Sadettin tot grote hoogtes stuwen. Maar hoe gaat zo’n proces nou precies? Wat is de rol van een dramaturg en hoe verhouden regie en dramaturgie zich tot elkaar? Hoe past Kaspar zijn muziek aan op de inhoud en hoe zorgen deze drie dat Sadettin altijd weer terug komt bij zijn persoonlijke kern?