Podcast-serie Meestervertellers

Benieuwd met wie Sadettin zijn voorstellingen maakt? In de podcast-serie Meestervertellers komt het team achter de voorstellingen aan het woord. Van dramaturg tot marketeer van lichtontwerp tot decorbouw. In elke aflevering stelt Sadettin je voor aan zijn collega’s en gaat Dide Vonk van De Makers Podcast uitgebreid met ze in gesprek.

Zo horen we in aflevering 1 technici Henk Geurds & Ramses Nieuwenhuizen. Beide werken al lange tijd met Sadettin, ze vertellen over hun ervaringen bij het gezelschap. Hoe is het om met elkaar op tour te gaan? Hoe bouwen zij de techniek op en vanaf wanneer worden ze bij het maakproces betrokken? Je hoort de ups, de downs en alles er tussenin in deze aflevering!
In aflevering 2 komen de zakelijk leider Albert van Andel en marketeer Dieke van der Spek aan het woord. Wat doen deze mensen, hoe zijn ze betrokken geraakt bij Sadettin K en wat is er eigenlijk zo leuk aan hun werk?
In aflevering 3 staan Kostuum-, Decor- & Lichtontwerp centraal. Dide gaat in gesprek met Lotte Goos, Sacha Zwiers & Gé Wegman, wat is hun rol in het geheel? Hoe komt een decor tot stand? Hoe helpt een kostuum met het vertellen van het verhaal? En welke rol speelt licht eigenlijk?
Aflevering 4 gaat over muziek, dramaturgie en regie: Kaspar Schellingerhout, Liet Lenshoek en Casper Vandeputte delen hier hun verhaal. Deze drie mensen ondersteunen Sadettin volop tijdens het maakproces. Kaspar zat al samen met Sadettin op de toneelacademie in Maastricht en maakt de geweldige muziek bij de voorstellingen. Liet Lenshoek loodst Sadettin door de thematiek heen en stelt hem de lastige vragen om te zorgen dat hij bij de kern terecht komt. Casper Vandeputte is als regisseur en goede vriend rode draad in de voorstellingen bij Sadettin K en kan Sadettin tot grote hoogtes stuwen.

Je luistert naar de vier afleveringen van Meestervertellers via:
Apple Podcast
Spotify
Deezer
Stitcher

 

 

 

Meer nieuws

SADETTIN K zoekt productieleider

SADETTIN K zoekt voor de aankomende voorstelling Show me the money, en hopelijk ook voor de voorstellingen daarna, een PRODUCTIELEIDER (m/v/x). De repetities zijn van 25-10-2021 t/m 22-2-2022, en er…

lees verder ▸

DOPE op NPO 2 EXTRA en NPO start

Kort na de premiere van DOPE in maart 2020 ging de wereld in lockdown. Helaas hebben maar weinig mensen de voorstelling kunnen zien. Gelukkig is deze vanaf vanavond te bekijken…

lees verder ▸

The making of Citizen K op TV

Van theater naar tv, hoe doe je dat? Kijk nu naar de ‘making of Citizen K.’. Sadettin, Kaspar en regisseur Julius Ponten (van o.a. Wolf, Rabat) praten je bij in…

lees verder ▸