CITIZEN K komt op TV

We zijn superblij en vereerd dat NPO Cultuur de voorstelling CITIZEN K op 14 mei om 23:00 uur op NPO 3 laat zien. In samenwerking met filmmaker Julius Ponten maken we een speciale versie van de voorstelling voor tv.

We hopen de voorstelling natuurlijk ook nog in de theaters te spelen in april en mei, maar de 14e mei kun je vast in je agenda zetten! Ook de theaterregistratie van DOPE is binnenkort te zien bij de NPO, op het online kanaal NPO start.

NPO Cultuur wordt door de omroep ingezet als ‘grootste podium van Nederland‘ om extra aandacht te vragen aan de cultuursector die het zwaar heeft in deze tijd. Vanaf vrijdagavond 26 maart laat NPO Cultuur op NPO 3 verschillende theatervoorstelingen zien die als gevolg van de coronamaatregelen niet of beperkt konden worden opgevoerd. Alle voorstellingen krijgen een vertaalslag voor televisie, vaak in samenwerking met een filmregisseur. “Op deze manier hopen we het gevoel van theater over te brengen naar de mensen thuis voor de televisie”, aldus Frans Klein, directeur video van de NPO.

De voorstellingen krijgen een vertaalslag voor televisie, vaak in samenwerking met een filmregisseur. Zo wordt theater geschikt gemaakt voor het tv-scherm en zelfs voor tablets en smartphones via NPO Start. “Op deze manier hopen we het gevoel van theater over te brengen naar de mensen thuis voor de televisie”, aldus Frans Klein, directeur video van de NPO.

Lees meer hierover in het persbericht van NPO Cultuur.

 

 

Meer nieuws

The making of Citizen K op TV

Van theater naar tv, hoe doe je dat? Kijk nu naar de ‘making of Citizen K.’. Sadettin, Kaspar en regisseur Julius Ponten (van o.a. Wolf, Rabat) praten je bij in…

lees verder ▸