63 / 100
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Nieuws — Sadettin k

Ferhat Kaplan over Kind van het Licht

Ferhat ging in gesprek met BN DeStem over zijn solovoorstelling Kind van het Licht. 

Uit het interview
Ferhat vertelt dat hij als kind in Bergen op Zoom op theaterles zat samen met zijn zus. “Onze moeder vond het belangrijk dat wij onze talenten gingen ontdekken. Zij kon dat vroeger niet. Dus mocht ik op tekenles, pianoles en kungfu. Theater kleefde het meest.

Toch ging hij economie studeren en ruilde Bergen op Zoom in voor Amsterdam. Ferhat: “Niets gedaan met die studie, maar wel veel aan gehad. Je bent als acteur ook ondernemer. Er moet wat geld verdiend worden. Bij iedere voorstelling kijk ik of het cultureel én economisch interessant is. Gaan mensen dit wel willen zien?”

Over Kind van het Licht zegt hij: “Ik voer een gevecht met mijn innerlijke stem, over wat ik allemaal fout doe. De voorstelling verschaft ook duidelijkheid over het alevitisme, een ondogmatische vorm van het islamitische geloof. Mijn innerlijke stem stelt vragen of ik me genoeg aan de etiketten houd.” Lees het hele artikel hier.

Kind van het Licht is een productie van Ferhat Kaplan en SADETTIN K. De voorstelling zien? Dat kan nog op 21 en 22 februari in Frascati, Amsterdam.  Koop hier kaarten.

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Scroll up