7 / 100
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Nieuws — SAdettin k

Open Call Jonge Makers-traject

Ja! We hebben weer een plek! Ben je een beginnende theatermaker met een goed idee voor een nieuwe voorstelling? Wil je die net als Ferhat Kaplan onder de vleugels van Sadettin maken en spelen? Meld je aan voor ons Jonge Makers-Traject!

Wij zoeken:
– Twee beginnende theatermakers of collectieven die voorstellingen maken vanuit een persoonlijke en maatschappelijke insteek.
– Makers die een inhoudelijke en/of vormelijke connectie voelen met Sadettin K.
– Voorstellingsideën waarin onderbelichte perspectieven naar boven komen.
– Makers die minder dan 5 jaar geleden zijn afgestudeerd of zijn begonnen in de sector.

Wij bieden:
– Een budget waarmee je een kleinschalige professionele theatervoorstelling kan realiseren. Dit bedrag besteed je onder verantwoordelijkheid van de zakelijk leider, en met Fair Practice en Fair Pay voor zowel jezelf als de mensen in je team als voorwaarde.
– Artistieke, zakelijke en publicitaire ondersteuning van het gehele team van Sadettin K.
– Een kleine tournee langs de zalen waar Sadettin zijn eerste stappen zette.
– Nazorg in de vorm van inhoudelijk, zakelijk en spreidingsadvies.

Waarom?
Sadettin K maakt voorstellingen waarin een persoonlijk verhaal met grote maatschappelijke relevantie verteld wordt. Onze manier van werken konden we mede ontwikkelen door de kansen die Sadettin kreeg: een plek bij productiehuis Huis van Bourgondië, gevolgd door tweejarige ondersteuning door het Rijk. Omdat die mogelijkheden anders, en laten we wel zijn, veel minder zijn geworden willen wij nu een maker of collectief de mogelijkheid geven om een professionele podiumkunstenproductie te maken.

Tijdlijn
Stel je kandidaat (zie hieronder) vóór 15 maart. Voor 22 maart kiezen we een aantal makers uit waarmee we graag in gesprek gaan. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, vragen we je om je concept wat verder uit te werken. Je krijgt hier een vergoeding voor. Als je of jullie worden uitgekozen, dan gaan we het traject daarna samen invullen, maar de insteek is wel om dit kalenderjaar in première te gaan.

Kandidaat stellen
Mail je artistieke pitch op 1 A4 of in een audio/videoboodschap van 4 minuten naar jongemakers@sadettink.nl. De deadline staat op 15 maart 23:59. Vertel ons behalve je artistieke plannen ook waar je staat in je loopbaan en hoe dit traject daarin zou passen. Laat het ook weten als je project al steun geniet en zo ja, via welke weg.

Over ons
Sadettin K is het gezelschap van theatermaker, verhalenverteller en acteur Sadettin Kırmızıyüz. Het werk van Sadettin kenmerkt zich door een sterk autobiografisch en documentair karakter: hij put uit zijn persoonlijke leven en ervaringen om voorstellingen te maken waarin identiteit, migratie, discriminatie, politiek en de geschiedenis van zowel Nederland als de wereld een rol spelen en persoonlijke en universele thema’s zich met elkaar vermengen. Zijn voorstellingen zijn vaak verhalende monologen, veelal ondersteund door (live)muziek. Sadettin K is gevestigd in Amsterdam. Je hoeft daar natuurlijk niet vandaan te komen om aan het traject mee te doen, maar we hebben vooral in Amsterdam en omstreken onze connecties. Ook het persoonlijk contact (waar wij veel waarde aan hechten) zal veelal plaatsvinden in ons kantoor in Amsterdam.

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Scroll up