57 / 100
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Een afbeelding van de familie Kirmiziyuz, met de titel van de documentaire 'Thuis bij de familie K' er overheen
Nieuws — SADETTIN K

Documentaire Thuis bij de familie K terugkijken

Voor Het Uur van de Wolf maakte Gouden Kalf-winnend regisseur Mijke de Jong de documentaire Thuis bij de familie K. over Sadettin en zijn familie. Een portret van een kunstenaar op een sleutelmoment in zijn leven. Een documentaire waarin theater en werkelijkheid met elkaar in botsing komen.

In Thuis bij de familie K. geeft regisseur Mijke de Jong een inkijk in Sadettin zijn creatieve geest via de ogen van zijn familieleden. De documentaire geeft een beeld van identiteit, familie en migratie in het Nederland van nu.

Recensent Sander Janssens in De Volkskrant: “Stiltes vertellen het eigenlijke verhaal van Thuis bij de familie K. De Jong laat het familiedrama dat ze hier in wezen opvoert, niet exploderen maar sudderen – in korte blikken van desillusie, een opgetrokken wenkbrauw, een subtiel terzijde. Er is tegelijkertijd liefde, verdriet en gelatenheid in de blikken van Kirmiziyüz en zijn familie, en die worden in veelzeggende close-ups gevangen.” Lees het hele artikel hier. 

‘De stiltes vertellen het eigenlijke verhaal van de documentaire ‘Thuis bij de familie K.’

Sadettin over Thuis bij de familie K.

“Mijke heeft mij de afgelopen jaren van dichtbij leren kennen, eerst via mijn werk en vervolgens via mijn familie. Ze is bij repetities en voorstellingen geweest, maar ook bij ons thuis komen eten. Het resultaat is vanaf aanstaande woensdag te zien, in een documentaire waarin mijn ouders, broer en zus de gelegenheid krijgen om iets te zeggen over mij en mijn werk. Het is een mooie, ontroerende, maar soms ook confronterende film geworden, die heel goed past bij mijn theaterwerk. Ik ben zelf heel blij met het portret dat Mijke heeft gemaakt en ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.

Thuis bij de familie K. is op woensdag 24 januari om 20.25 uur te zien bij de NTR op NPO 2 en te zien via NPOstart.

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Scroll up