Extra uitvoering Citizen K. op 12 juli

De afgelopen weken zijn mensen onder de noemer Black Lives Matter massaal op de been gekomen om zich uit te spreken tegen racisme en uitsluiting. Een proces dat voor de een noodzakelijk en voor de ander misschien ongemakkelijk is, maar vooral: broodnodig en de hoogste tijd. Vorig jaar maakte Sadettin i.s.m. Het Nationale Theater de voorstelling Citizen K., over de rol van identiteit in een mensenleven en het effect van discriminatie en institutioneel racisme. Vanaf september wordt deze voorstelling hernomen, maar de huidige ontwikkelingen vragen om meer. “Dit ongemakkelijke gesprek moet nu gevoerd worden!”, aldus Sadettin. Om daar een voorzet voor te doen, spelen we deze zomer al een extra voorstelling van Citizen K., en wel op 12 juli in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

In de Koninklijke Schouwburg kan die avond een beperkt publiek deze speciale uitvoering bijwonen, vanwege de 1,5 meter regel. Om te zorgen dat iedereen die wil, de voorstelling kan zien, is hij live te zien op streamingplatform Hometour. Een deel van de opbrengst van deze avond wordt gedoneerd aan The Black Archives.

Over de voorstelling
Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kirmiziyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken.  Deze actuele voorstelling wordt ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

Volkskrant ★★★★★Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.”
NRC ★★★★Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.”

Credits
Concept, tekst en spel Sadettin Kirmiziyüz | muziek en spel Kaspar Schellingerhout | regie en tekst Casper Vandeputte | dramaturgie Liet Lenshoek | decor Sacha Zwiers | kostuums Lotte Goos | licht Gé Wegman | scènefoto’s Sanne Peper | coproductie SADETTIN K & Het Nationale Theater

Kaartverkoop is gestart
Kaarten voor de voorstelling in de Koninklijke Schouwburg zijn te koop via www.hnt.nl
Toegang tot de Livestream is te koop via hometour.events

Meer nieuws

Behind the scenes bij de TV opname

Afgelopen weken stortten we ons op de tv-bewerking van Citizen K. Waar de theaterversie werd geregisseerd door Casper Vandeputte nam nu Julius Ponten de regie voor deze versie op zich.…

lees verder ▸