19 / 100
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Nieuws — 1000+1 nacht

1000+1 nacht wint Zilveren Krekel!

1000+1 nacht, onze coproductie met de Toneelmakerij, heeft de Zilveren Krekel 2024 gewonnen in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’. 

Als winnaar van de Zilveren Krekel is 1000+1 nacht tevens genomineerd voor de Gouden Krekel. De uitreiking daarvan vindt op 15 september plaats tijdens de feestelijke afsluiter van het Nederlands Theater Festival: het Gala van het Nederlands Theater in Internationaal Theater Amsterdam. 

Uit het juryrapport:

In deze prachtig poëtische voorstelling komen twee werelden bij elkaar, ze botsen, zoeken en vinden uiteindelijk een balans. Zowel de fantasiewerelden als de werkelijkheid zijn essentieel voor de heling van de mens, zowel voor vader als dochter. In 1000+1 nacht verlichten ze de zwaardere thema’s en brengen dit fantasierijk tot leven. 

Het decor van Sacha Zwiers biedt de mogelijkheid om de setting van het ziekenhuis vliegensvlug om te bouwen tot een wereld vol fantasie. Denise Aznam weet haar komische timing perfect in te zetten en meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz is de schakel in dit verhaal tussen de fantasie, de realiteit en de hoop.

Door de dynamische personages, snelle wisselingen en scherpe taal weet de voorstelling voor een ervaring te zorgen waarbij verhalen vertellen je in een ander universum doet belanden. Mede dankzij de geweldige cast en crew komt dit liefdevolle sprookje volledig tot zijn recht en raakt je recht in het hart.

Het Nederlands Theater Festival – 5 t/m 15 september 2024 – presenteert jaarlijks elf dagen de meest indrukwekkende voorstellingen van het afgelopen seizoen uitgekozen door 7 vakjury’s. Lees hier meer.

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Scroll up