57 / 100
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Citizen K komt op TV
Nieuws — Citizen K

Citizen K weer te zien

Op veler verzoek heeft de NPO de registratie van CITIZEN K, gemaakt door filmmaker Julius Ponten, opnieuw online gezet.

CITIZEN K werd in 2019 lovend ontvangen en als een van de beste voorstellingen van het seizoen geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival. CITIZEN K speelde tot eind 2022 in het theater. Helaas moesten we door de lockdowns ook voorstellingen annuleren. NPO Cultuur vertaalde verschillende theatervoorstelingen naar televisie die als gevolg van de coronamaatregelen niet of beperkt konden worden opgevoerd. Zo ook CITIZEN K. De registratie is uitgezonden op de NPO en online via NPO start. En nu is CITIZEN K terug op NPO start!

"De tv-bewerking van Citizen K. is nóg beter dan het al bijna perfecte origineel"
De Volkskrant
★★★★★

Over CITIZEN K

Met een lijst van 254 gebeurtenissen trekt Sadettin Kırmızıyüz ons zijn leven binnen, van zijn jeugd in Zutphen tot zijn huidige bestaan in Amsterdam Noord. Steeds weer wordt zijn biculturaliteit hem ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Een hyperpersoonlijke vertelling die voelbaar maakt hoe meedogenloos en geniepig identiteitspolitiek en racisme in Nederland werken.

De registratie

De registratie van CITIZEN K is een spannende ontmoeting tussen theater en film, twee werelden die heel erg op elkaar lijken, maar tegelijk zo verschillend zijn. Met een ploeg van ongeveer twintig personen werd er gewerkt aan een nieuw decor, een nieuwe ‘mise en scene’ en vooral aan nieuwe shots, om de voorstelling zo getrouw mogelijk aan het bronmateriaal te kunnen vertalen naar het beeldscherm.

Bekijk hier de uitzending op NPO start.

Hussein al Khayat maakte tijdens de opname van CITIZEN K deze behind the scenes en ging in gesprek met Sadettin en Kaspar. 

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Scroll up