58 / 100
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Nieuws — Sadettin k

Sadettin over de allerlaatste CITIZEN K

Op 15 december speelt Sadettin voor de laatste keer CITIZEN K.

In juli 2019 ging de voorstelling CITIZEN K in premiere. In de voorstelling komen 254 gebeurtenissen voorbij waarin Sadettin zijn biculturaliteit hem wordt ingepeperd, alsof hij er nooit bij mag horen. Wij vroegen Sadettin wat CITIZEN K voor hem betekent en wat we van hem in de toekomst kunnen verwachten.

Op 15 december speel je voor de laatste keer CITIZEN K. Hoe is het om afscheid te nemen van deze voorstelling?

Bitterzoet. Omdat het een voorstelling is die me heel dierbaar is en waar ik veel van mezelf in heb kunnen gieten, omdat ik aan onze toeschouwers merk dat het iets bij hen teweegbrengt. Maar het voelt ook klaar nu, we hebben de voorstelling sinds 2019 gespeeld en hij is nog altijd relevant kennelijk, maar het wordt ook tijd voor iets nieuw, voor een volgende stap in mijn werk.

Wat heeft CITIZEN K jou gebracht?

Het besef niet alleen te zijn wanneer het gaat over deze thematiek, deze gevoelens, deze gebeurtenissen. Ik heb voor Citizen K een lijst van 254 punten gemaakt, maar er zijn zo veel mensen die ook een lijst hebben. Dat het allermeest: je bent niet alleen.

In de voorstelling komen er 254 gebeurtenissen voorbij. Is er een gebeurtenis sinds CITIZEN K in premiere ging die je aan de lijst zou willen toevoegen?

From the top of of head: de radiointerviewer die me over deze voorstelling spreekt en vraagt of ik hem ook in mijn eigen land speel.

Wat brengt de toekomst?

Op dit moment schrijf ik aan onze nieuwste voorstelling MONUMENTAAL die in februari in premiere gaat, daar heb ik heel veel zin in!

CITIZEN K speelt op 14 december nog in De Flint, Amersfoort en de allerlaatste wordt op 15 december gespeeld in De Kleine Komedie, Amsterdam. Kijk hier voor kaarten. 

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Scroll up