94 / 100
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Citizen K
Nieuws — Citizen K

Interview in Theater­krant

Voor de rubriek ‘In de ijskast’ sprak Theaterkrant met Sadettin over het niet doorgaan van de tournee van Is This The Real Life.

Als je nergens op rekent, kan het alleen maar meevallen. Dat is het credo waar Sadettin Kirmiziyüz tegenwoordig op vaart. Het afgelopen jaar maakte hij tot twee keer toe een voorstelling die vlak voor een theaterlockdown in première ging: Dope ging op 7 maart in première (op 12 maart sloten de theaters voor de eerste keer) en Is this the real life op 12 december (op 15 december begon de nieuwe lockdown).

"Ik heb bizar veel geluk gehad. Of pech."
Sadettin Kirmiziyüz
Artistiek leider

De televisie-adaptatie van Citizen K. is op 14 mei om 23:00 uur te zien op NPO 3. Sadettin over het maken van deze adaptatie: “Dat geeft energie, ook omdat er – in tegenstelling tot bij een reguliere theaterregistratie – met nieuwe artistieke maatstaven naar de voorstelling gekeken wordt. ‘Er is een andere mise-en-scene en de speelstijl is natuurlijk anders bij televisie dan in het theater. Uiteindelijk is het een groot verschil als je iets voor publiek maakt of voor een camera.’”

Het hele interview door Sander Janssens voor Theaterkrant is hier te lezen.

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Scroll up