35 / 100
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws — SAdettin k

Open Call Jonge Makers-traject

Ben je een beginnende theatermaker met een goed idee voor een nieuwe voorstelling? Zoek je een goede plek om dat idee uit te voeren? Meld je aan voor ons Jonge Makers-Traject!

Wij zoeken:
– Twee beginnende theatermakers of collectieven die voorstellingen maken vanuit een persoonlijke en maatschappelijke insteek.
– Makers die een inhoudelijke en/of vormelijke connectie voelen met Sadettin K.
– Voorstellingsideën waarin onderbelichte perspectieven naar boven komen.
– Makers die minder dan 4 jaar geleden zijn afgestudeerd of zijn begonnen in de sector.

Wij bieden:
– Een budget waarmee je een kleinschale professionele theatervoorstelling kan realiseren. Dit bedrag besteed je onder verantwoordelijkheid van de zakelijk leider, en met Fair Practice en Fair Pay voor zowel jezelf als de mensen in je team als voorwaarde.
– Artistieke, zakelijke en publicitaire ondersteuning van het gehele team van Sadettin K.
– Een kleine tournee langs de zalen waar Sadettin zijn eerste stappen zette.
– Nazorg in de vorm van inhoudelijk, zakelijk en spreidingsadvies.

Waarom?
Sadettin K is een pionier in wat we zelf stand up theatre zijn gaan noemen: voorstellingen waarin een persoonlijk verhaal met grote maatschappelijke relevantie verteld wordt. Dit konden we mede door de kansen die Sadettin heeft gekregen: een plek bij productiehuis Huis van Bourgondië, gevolgd door tweejarige ondersteuning door het Rijk. We zijn ons zeer bewust van de enorme knauw die de coronapandemie in de carrières van Sadettins jongere geestverwanten heeft gezet. Jullie start was een valse start. Daarom willen we graag twee jonge makers of collectieven de mogelijkheid geven om opnieuw te starten, met de middelen die horen bij een professionele podiumkunstenproductie.

Tijdlijn
Stel je kandidaat (zie hieronder) vóór 8 oktober.
Voor 21 oktober kiezen we een aantal makers uit waarmee we graag in gesprek gaan. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, vragen we je om je concept wat verder uit te werken. Je krijgt hier een vergoeding voor. Vanuit de uitgewerkte concepten en gesprekken kiezen we twee makers die met ons aan de slag gaan. Er is ruimte voor uitgebreide conceptontwikkeling en zakelijke voorbereiding in november en december 2022. Je repeteert in januari, februari en maart 2023 en gaat in april of mei op minitournee.

Kandidaat stellen
Mail je artistieke pitch op 1 A4 of in een audio/videoboodschap van 4 minuten naar jongemakerstraject@sadettink.nl. De deadline staat op 8 oktober. Vertel ons behalve je artistieke plannen ook waar je staat in je loopbaan en hoe dit traject daarin zou passen. Laat het ook weten als je project al steun geniet en zo ja, via welke weg.

Over ons
Sadettin K is het gezelschap van theatermaker, verhalenverteller en acteur Sadettin Kırmızıyüz. Het werk van Sadettin kenmerkt zich door een sterk autobiografisch en documentair karakter: hij put uit zijn persoonlijke leven en ervaringen om voorstellingen te maken waarin identiteit, migratie, discriminatie, politiek en de geschiedenis van zowel Nederland als de wereld een rol spelen en persoonlijke en universele thema’s zich met elkaar vermengen. Zijn voorstellingen zijn vaak verhalende monologen, veelal ondersteund door (live)muziek. Sadettin K is gevestigd in Amsterdam. Je hoeft daar natuurlijk niet vandaan te komen om aan het traject mee te doen, maar we hebben vooral in Amsterdam en omstreken onze connecties. Ook het persoonlijk contact (waar wij veel waarde aan hechten) zal veelal plaatsvinden in ons kantoor in Amsterdam.

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Scroll up