57 / 100
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuws — 1000+1 nacht

Sadettin over 1000+1 nacht

Vanaf 20 oktober speelt Sadettin in de nieuwe voorstelling 1000+1 nacht, een productie van SADETTIN K en de Toneelmakerij. Wij vroegen hem naar deze samenwerking, wat het publiek kan verwachten én naar zijn eigen favoriete sprookje.

Op 22 oktober gaat 1000+1 nacht in première. Kun je ons iets vertellen over deze voorstelling?
1000+1 Nacht is een voorstelling over een vader die zijn dochter wil redden door haar verhalen te vertellen. De voorstelling is een ode aan de kracht van verbeelding, en laat zien hoe belangrijk verhalen kunnen zijn om het leven mooier te maken. In de voorstelling beleven we allerlei avonturen met stoere prinsessen, pratende kraaien, spannende Djins en strenge koningen.

Hoe is het om samen te werken met de Toneelmakerij?
Het is heel erg leuk om met de Toneelmakerij te werken. Ik ken de Toneelmakerij al langer en hun voorstellingen vind ik altijd heel erg mooi, ontroerend en grappig. Ook vind ik het leuk om deze voorstelling met Paul Knieriem, die ik ook al langer ken en met wie ik eerder heb samengewerkt, te maken. Wij hebben allebei kinderen die oud genoeg zijn om te komen kijken dus het voelt ook een beetje alsof we de voorstelling voor onze kinderen maken.

De voorstelling is geinspireerd door de verhalen van duizend-en-een-nacht. Wat is jouw favoriete verhaal uit die bundeling?
Het zijn er te veel om op te noemen maar als ik er dan toch eentje moet kiezen dan denk ik toch Sinbad de Zeeman. Ik kan me herinneren dat er vroeger een tekenfilmserie was die ik keek, daarom ken ik die naam en het was superavontuurlijk en spannend om te zien wat hij op de zeven wereldzeeën beleefde. Toen ik later de verhalen zelf las was ik heel erg verrast door hoe het in elkaar stak: Sinbad is namelijk niet alleen een zeeman die avonturen  beleeft, maar is ook de verteller van zeven sprookjes in duizend-en-een-nacht. Dat vind ik als theatermaker en verhalenverteller dus echt heel erg tof. En de verhalen zijn natuurlijk ook loeispannend!

Benieuwd geworden? 1000+1 nacht is t/m januari 2024 op tournee door het hele land. Koop je kaarten hier.

Share the love
Facebook
Twitter
LinkedIn
Contact

info@sadettink.nl

Stichting Trouble Man
Rhôneweg 10
1043 AH Amsterdam

Socials
Nieuws­brief
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Scroll up